Mijn naam is Sandra Jurriëns, ik ben geboren op 22 november 1974, samen met mijn man Sven Jurriëns en onze drie kinderen(Britney, Déjan en Bjørk) wonen wij in Dieren.

Ik ben gastouder sinds 2000 en doe dit werk met veel passie en liefde.

Wat ontzettend leuk dat u interesse heeft in mijn gastouderopvang speelkameraadje in Dieren.

 

Wat ik belangrijk vind binnen mijn gastouderopvang? Dat zijn toch de ouderwetse 3 R's

1. Rust

2. Regelmatig

3. Reinheid

 

 

1. Rust

Dit heeft een kind echt nodig, ik probeer dan ook de dag planning waar mogelijk zo strak mogelijk te houden. Op vaste tijden te eten en te drinken, en op vaste tijden dingen te plannen. Hun rust krijgen ze boven in hun bedjes, de grotere kinderen willen nog wel eens even op de bank, samen een boekje lezen of liedjes te zingen kan ook. Maar ook door te knutselen, spelletje te spelen kunnen kinderen hun rust vinden.

 

2. Regelmaat

Door een strakke dagplanning aan te houden, hebben de kinderen regelmaat, ze weten precies wanneer er opgeruimd moet worden, en wanneer het etenstijd is. Doordat ik iedere dag het bos in ga  in de ochtend, merk ik dat de kinderen hierdoor rustig zijn, ze hebben even lekker kunnen hollen, met takken spelen, en stenen gooien in de plassen, of stampen in de modder.

 

3. Reinheid

De kinderen hebben allemaal hun eigen washand met naam, en ook op hun bekers staan namen op. Zo wordt niet elke keer dezelfde washand gebruikt voor meerdere kinderen. Na het toilet gebruik wordt geleerd hun handjes te wassen. Ik werk met wasbare luierdoekjes en snotdoekjes deze hebben een andere kleur, paars voor de billen en groen voor de neusjes. Ik gebruik geen wegwerp zakdoekjes of tissues meer. De doekjes die ik gebruik zijn wasbaar en dus beter voor het milieu, zie voor meer uitleg op de pagina wasbare luiers, waarom ik hier voor kies.

 

Bij gastouderopvang speelkameraadje staan gezonde voeding en veel beweging ook centraal, mijn mening is jong geleerd is oud gedaan. Daarom staat er met de lunch regelmatig een soepje op het menu. De grotere kinderen drinken dit uit een beker de kleintjes help ik met de lepel, de soepen maak ik zelf en worden per porties in de diepvries gedaan, zodat ik per dag er wat er uit kan halen.

Peuters moeten volgens de richtlijn minstens 150 gram fruit en 50 tot 100 gram groenten per dag eten, en kinderen van 4 tot 9 jaar 150 gram fruit en 100 tot 150 gram groenten per dag. Maar veel kinderen hebben moeite met die 100 tot 150 gram in een keer, daarom zijn soepen of rauwkost tussen de middag ideaal en komen ze toch aan hun aanbevolen hoeveelheid. Dit groente en fruit wordt geleverd door de groenteboer Bosveld uit Dieren.  Denkt u krijgen ze dan nooit eens een koekje, mijn antwoord is eigenlijk bijna niet, dan wordt het voor de kinderen speciaal als er wel een keer wat lekkers op tafel komt, denk aan feestdagen, verjaardagen enz. Met verjaardagen mogen ze van mij best wat lekkers trakteren, ten slotte zijn ze maar 1 keer per jaar jarig. maar mijn voorkeur gaat toch voor gezond, en de kinderen hebben hier totaal geen moeite mee.

 

We proberen binnen gastouderopvang speelkameraadje ook zoveel mogelijk aan het milieu te denken, overdag hebben de kinderen wasbare luiers aan, en we doen alles lopend. We doen dus geen uitstapjes met de auto,  en we proberen ook zo min mogelijk afval te produceren, en scheiden alles netjes. Ondanks dat wij een gezin hebben met 5 personen en gemiddeld in de week 12 kinderen komen, doen wij met de kleinste afvalbakken.

 

Mijn gastouderopvang is voornamelijk gericht op 0 tot 4 jarige,  Ik heb in het verleden gemerkt als de kinderen rond de 5 jaar oud zijn, ze het niet meer leuk vinden om de kleintjes om zich heen te hebben, daarom geef ik de ouders vaak het advies dan ander opvang te zoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld de BSO op school, maar dat ligt uiteraard helemaal aan het kind, sommige hebben de rust van het kleinschalige nodig en dan kunnen ze uiteraard blijven. 

 

Heb ik u interesse gewekt, bel, mail of app me dan, want u krijgt pas echt een goede indruk van mijn gastouderopvang speelkameraadje als u kennis met mij hebt gemaakt en de woonkamer en de tuin heeft gezien die speciaal voor de kinderen is aangelegd.

 

Tot gauw bij de leukste en gezelligste gastouderopvang in Dieren.