Home » Foto's » recepten voor soepen geschikt voor de lunch

recepten voor soepen geschikt voor de lunch

Waarom is deze tomatensoep zo gezond?

In deze soep zit tomaat, heel veel tomaat en verder bijna niets. Alleen een beetje boter om de uien mee te bakken, maar dan heb je de vette ingrediënten ook wel gehad. Dit recept bevat dus heel weinig vet en wel een berg groente dus dat is een cadeautje voor je lijf. Met dit recept kan je tomatensoep maken voor ongeveer 6 personen

 

Wat gaat er in de verse tomatensoep?

  • 800 gram verse tomaten
  • 1 flinke ui
  • Beetje boter voor het bakken van de uitjes
  • 1,5 liter water
  • 1 bouillon blokje van maggi met minder zout, de groentevariant
  • 1 teentje knoflook

 

  • Tomatensoep maken, hoe doe je dat?

    • Snij de tomaten in stukjes
    • De ui schoonmaken en snipperen
    • Zet een soeppan op het vuur met een beetje boter en fruit daarin de uitjes met de uitgeperste knoflook
    • Als de uitjes glazig zijn dan doe je tomaten erbij en laat nog een paar minuten door pruttelen
    • Doe nu het bouillonblokje erbij en de 1,5 liter water, breng de soep aan de kook en laat alles 20 minuten sudderen
    • Naar smaak peper en zout toevoegen, niet te veel zout of liever helemaal niet zit al in het bouillonblokje
    • Pureer de soep kort met een staafmixer
    • Serveer de soep direct heet in soepkommen (eventueel garneren met een blaadje basilicum)

Paprika-tomatensoep met linzen

Deze smaakvolle soep is gezond en snel klaar.

 

  • 2 personen
  • 0-15 minuten 

 

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 3 rode paprika´s
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ bosje selderij
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

    Bereiding

    1. Pel de ui en snijd hem klein.
    2. Maak de paprika´s schoon en snijd ze in blokjes.
    3. Fruit de ui in de margarine glazig.
    4. Bak de tomatenpuree kort mee om het te ontzuren. Voeg het paprikapoeder toe.
    5. Doe de paprika´s, de tomatenblokjes met 200 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui en laat dit 5 minuten koken.
    6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
    7. Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en roer ze door de soep. Kook de soep nog een paar minuten.
    8. Was de selderij en knip deze klein.
    9. Roer de selderij door de soep en maak op smaak met wat peper. Leg het brood erbij.